Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Bibliotheek

Het informatie- en studiecentrum van de PHL

De PHL-bibliotheek bestaat uit de centrale bibliotheek op campus Elfde Linie en de bibliotheek op campus Diepenbeek. In beide bibliotheken kan je vakliteratuur raadplegen en/of boeken, cd’s en didactische dvd’s uitlenen. 

De collectie is opgebouwd rond alle opleidingen van onze hogeschool. 

Als je wil weten of een bepaald boek aanwezig is, raadpleeg je best de catalogus via www.phl.be/catalogus. Uitgeleende boeken kan je via de website van de bibliotheek reserveren. Van werken die je zelf hebt ontleend, kan je de uitlening verlengen. 

De PHL-bibliotheek is een studieruimte waar je kan lezen, werken of studeren. Groeps- en/of projectwerk is mogelijk in de studiehoeken, die je hiervoor kan reserveren. 

De bibliotheek biedt uiteraard toegang tot een snel toenemende hoeveelheid elektronische informatie: via het draadloze netwerk kan je op de hele PHL-campus de databanken met bibliografische en full-text informatie raadplegen (www.phl.be/databanken). Als PHL-student heb je ook thuis toegang tot deze e-bronnen.

ln haar geheel bestrijkt de PHL-bibliotheek een breed gamma van vakgebieden, waardoor ze voor iedere student een rijke bron aan informatie kan zijn. En voor al je vragen is er steeds de bibliothecaris die je helpt in jouw zoekopdracht. 

Verder kan je bij je zoektocht naar informatie ook terecht in de PBL-Hasselt met BibliotheekNET.limburg, het netwerk van de Provinciale Bibliotheek Limburg met ruim 30 Limburgse bibliotheken. Als PHL-student krijg je gratis toegang tot dit bibliotheeknetwerk. Je hebt alleen een PBL-lezerskaart nodig die je na registratie gratis ontvangt. Met deze lezerskaart kan je boeken ontlenen in de PBL Hasselt (Kol. Dusartplein) of in een bibliotheek die behoort tot BibliotheekNET.limburg. 

Meer info vind je hier of in de PHL-bibliotheek.