Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Informaticastudenten vinden sneller job na zomercursus
18/6/2012

HASSELT - Hasselt Het Informaticabedrijf Cegeka, de Xios Hogeschool en de Provinciale Hogeschool Limburg  (PHL) organiseren een zomercursus voor studenten toegepaste informatica.

Volgens een recente studie van de sectororganisatie Agoria geraken meer dan 9.000 vacatures voor informatici maar niet ingevuld. Wie als informaticastudent afstudeert, lijkt dus keuze te over hebben om een job te vinden. Toch blijkt uit de praktijk dat bedrijven een voorkeur hebben voor mensen met al enige ervaring.

'Daarom zijn we twaalf jaar geleden met de Summer School gestart', zegt Jos Polleunis, directeur bij Cegeka. 'Met dit initiatief krijgen schoolverlaters vanaf 20 augustus gedurende twee weken een aangepast lesprogramma. Daarna volgt een traject van drie maanden op de werkvloer van Cegeka.

Praktijkervaring

De betrokken instituten bieden de studenten extra bagage en praktijkervaring, Dit jaar ligt de focus op de ontwikkeling van websites. De scholen bieden hun studenten een intensieve specialisatiecursus aan die goed aansluit bij de huidige vragen van de markt. Schoolverlaters kunnen een eerste werkervaring opdoen en zo vindt Cegeka ook enthousiaste schoolverlaters. In het verleden kon het bedrijf al ongeveer honderd schoolverlaters in dienst nemen.

De PHL is sinds dit jaar een nieuwe partner. De initiatiefnemers hopen op een tiental kandidaten voor de Summer School dit jaar. Het informaticabedrijf Cegeka geeft alvast een stimulans aan het project door het uitlenen van een wagen BMW1 aan een van de studenten.

De opleiding vindt plaats van 20 tot en met 31 augustus.

Verschenen

Wie het artilek in het online Cegekamagazine wil lezen:

klik hier