Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
VIRO@PHL
29/11/2010

Op 25 november 2010 vond in de gebouwen van de PHL voor de zesde keer VIRO@PHL plaats. Op deze beurs konden Limburgse oefenfirma’s elkaar ontmoeten om samen handel te drijven. De organisatie was in handen van het departement Education van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). Work-It-Easy, de oefenfirma van het departement, kende ook dit jaar een grote opkomst. Er hadden 29 Limburgse oefenfirma’s deelgenomen aan deze veelbelovende beurs, samen  goed voor meer dan 300 leerlingen en begeleiders.

Wat houdt virtueel ondernemen nu precies in? Leerlingen maken op een realistische manier kennis met het echte bedrijfsleven. Ze zijn als werknemers actief in de oefenfirma en werken op diensten zoals de boekhouding, de personeelsdienst en het secretariaat. Dit gebeuren ervaren de leerlingen als zeer echt, want enkel de goederen- en geldstroom is virtueel. Ze verzorgen zelf hun documentenstroom en ontwerpen acties en promoties. Van deze promoties kunnen andere oefenfirma’s dan weer gebruik maken.

Een beurs als VIRO@PHL is dus de ideale gelegenheid voor de oefenfirma’s om alles uit de kast te halen. Zij kunnen elkaar hier rechtstreeks beconcurreren of verleiden met hun aanbod. Door deze beurzen blijven de oefenfirma’s vitaal. Het virtuele geld moet er dus rollen!

Voor de studenten van het departement Education was dit een zeer belangrijke ervaring. Zij zullen in hun lerarenloopbaan immers zelf een oefenfirma kunnen begeleiden. Door dit in de opleiding op te nemen kunnen de studenten dit actief beleven. Deze kennis kunnen zij dan in praktijk omzetten in hun eigen oefenfirma.