Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
PHL haalt topspreker GamingWorks naar Hasselt
29/11/2010

Het departement Business van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) organiseert de professionele bachelor “Toegepaste Informatica”.   De afstudeerrichting softwaremanagement is zeer populair bij de studenten.   “We experimenteren graag met nieuwe en  creatieve leervormen”, legt Jean-Pierre Segers, departementshoofd, uit.

“We zijn er in geslaagd om een topper naar Hasselt te halen op het vlak van Gaming, met name Paul Wilkinson”, zegt een trotse Ben Lambrechts, algemeen directeur.   Paul Wilkinson is een autoriteit in de wereld van IT service management.    Onze studenten zullen het ITIL-game "Apollo 13" spelen.    De PHL is de eerste hogeschool in Vlaanderen waar dit game zal gespeeld worden !  

Waar gaat het over ?

“Enige tijd geleden was pokeren ineens heel populair. Dat bracht me op het idee van een kaartspel met als motto ‘Are you gambling with your IT?’ De vier kleuren van het kaartspel heb ik gebruikt voor respectievelijk houding, gedrag, cultuur en de stakeholders, degenen die niet alleen verantwoordelijk zijn voor wat er misgaat,  maar die ook hard nodig zijn om de problemen vervolgens op te lossen.”, zegt Paul Wilkinson.

Waar komt het idee van ABC voor IT vandaan ?

“Dat is eigenlijk toevallig tot stand gekomen. Ik ben van jongs af aan al bezig met het tekenen van cartoons. Die cartoons heb ik onder andere gepubliceerd in mijn boek ‘ITIL Service management from Hell’. Daarnaast gebruik ik de cartoons ook regelmatig in mijn presentaties; het is namelijk mijn ervaring dat mijn boodschap dan minder confronterend maar wel indringend overkomt. De afgelopen jaren heb ik op die cartoons heel veel reacties en input van klanten en toehoorders gekregen. Voor een bepaalde presentatie maakte ik gebruik van een drietal cartoons, waarmee wilde laten zien dat het in IT-organisaties vooral gaat om houding, gedrag en cultuur: in het Engels Attitude, Behavior en Culture. Toen had ik ineens het ABC-concept. Ik heb daar vervolgens een artikel over geschreven, dat gepubliceerd is in het ITSMF-jaarboek van 2005, onder de titel IT is as simple as ABC.”

Wie is Paul Wilkinson ?

- Directeur van GamingWorks

- Als auteur bijdragen geleverd aan diverse ITIL® V2-boeken

- Lid van de ITIL® V3 Advisory Groep

- Auteur en cartoonist van het boek ‘ITIL Service Management from Hell’

- Maker van de simulatie Apollo 13, die onder meer gebruikt wordt als onderdeel van de ITIL® Foundation-training