Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
PHL-Business zet in op Management Games
13/9/2010

Management games en praktijklessen zijn essentieel voor het ontwikkelen van bedrijfsgerelateerde competenties en voor het stimuleren van de ondernemingszin bij de studenten.


Top Team bedrijfssimulaties staan voor spelend leren ondernemen en worden momenteel met veel succes toegepast in het hoger onderwijs.  Ze worden vaak ingezet als integratie van de verschillende vakken in handelswetenschappen & bedrijfskunde en leren studenten vaardigheden aan die direct toepasbaar zijn in management, marketing, logistiek, financiën en boekhouden. "Ideaal dus om in te passen in onze professionele bacheloropleidingen bedrijfsmanagement en office management", zegt Jean-Pierre Segers, departementshoofd van het departement PHL Business.  

De deelnemers aan een Top Team bedrijfsspel worden in groepen verdeeld en elke groep leidt een eigen onderneming. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor een eigen vakgebied en voor de communicatie met de andere directieleden. "We verwachten dat zo'n 250 à 300 studenten zullen deelnemen", zegt Rob Frederix van het Limburgse bedrijf Top Team.  De sessies zijn gepland voor december 2010. Het Top Team Bedrijfsspel wordt trouwens ook dankbaar gebruikt door de bedrijven zelf voor hun interne vorming. Zelfs tot in Nederland, bijvoorbeeld bij energiebeheerder Enexis (450 werknemers).  Volgens programmamanager Customer Relations Jaap Meijs van het bedrijf Enexis, dat het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland beheert, zijn dergelijke managementgames bijzonder nuttig voor de dagdagelijkse bedrijfspraktijk.

Volgens Ben Lambrechts (algemeen directeur) gaat de PHL zelfs nog een stap verder door ook Engelstalige bedrijfssimulaties te programmeren voor de internationale uitwisselingsstudenten.