Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
De PHL start met avondonderwijs
23/8/2010

De Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) start met avondonderwijs. "Studenten kunnen zo in vijf jaar een bachelordiploma halen voor accountacy-fiscaliteit, marketing en logistiek", zegt Jean-Pierre Segers, departementshoofd van het departement PHL-Business.


De PHL heeft samen met het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Handel (PCVO) een nieuw programma voor werkstudenten klaar. Die kunnen drie avonden per week naar de les komen en zo in vijf jaar een bachelordiploma halen. Op dit moment kunnen ze ook al in drie jaar een graduaatsdiploma halen in in het volwassenenonderwijs, maar met twee jaar extra studeren hebben ze ook een bachelor op zak. "We hebben elk jaar zo'n 160 studenten die een graduaatsdiploma halen", zegt Luc Leunen, directeur van het PCVO Handel.
"Die studenten willen vaak voortstuderen. Maar aangezien ze werken, kunnen ze moeilijk in het dagonderwijs terecht. Vandaar dat we nu met de PHL een speciaal programma hebben uitgewerkt, waardoor ze opnieuw 's avonds les kunnen volgen. Bij ons kunnen ze een graduaatsdiploma halen in boekhouden, fiscale wetenschappen, meertalig secretariaat, logistiek, marketing, rechtsprakijk, informatica en verkeerskunde. Iedereen kan sowieso voor een bachelor gaan. Behalve die van verkeerskunde, omdat daar op dit moment gewoon geen bacheloropleiding voor is, alleen een master aan de UHasselt."
De avondlessen van de PHL beperken zich voorlopig tot de afstudeerrichtingen accountancy-fiscaliteit, marketing en logistiek. "Dit zijn ook de opleidingen waarin je veel kans maakt op werk", zegt Jean-Pierre Segers. Wat moeten de andere graduaatstudenten doen? "Die avondopleidingen komen nog. Zij kunnen intussen wel een individueel traject volgen."