Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
KVC Westerlo-verdediger Wouter Corstjens studeert af aan de PHL als bedrijfsvertaler –tolk
12/7/2010

 

De laatste dagen stage van de centrale verdediger van Westerlo in het opleidings- en trainingscentrum van CenterParcs in Mol zijn definitief achter de rug. Ook zijn stageverslag is af en de verdediging van die scriptie is perfect verlopen. De profvoetballer mag zich dan ook Bachelor Bedrijfsvertaler –tolk noemen. “Handig voor onderhandelingen met buitenlandse clubs” grapt Wouter even.

In alle ernst. Als topsporter heeft Wouter aan de PHL faciliteiten gekregen om de combinatie topsport-studie mogelijk te maken. Het hogeronderwijsdecreet voorziet zulke faciliteiten voor bepaalde categorieën van studenten (topsporters, werkstudenten, studenten met functiebeperkingen,…)  Zo heeft hij de 3-jarige opleiding over 5 jaren gespreid, heeft hij toestemming gekregen om een aantal vakken via afstandsonderwijs te volgen en kon hij, in de mate van het mogelijke en in overleg met de lectoren, evaluatiemomenten uitstellen naar voetbalvrije tijdstippen. De faciliteiten waren dus vooral organisatorisch van aard. Inhoudelijk werden er uiteraard geen concessies gedaan en heeft hij moeten tonen dat hij de nagestreefde competenties bezit.

Het hoeft dus niet te verbazen dat de voorbije jaren ontzettend druk waren en heel wat organisatietalent vergden. Maar een sterke wil, doorzettingsvermogen en talent hebben ertoe bijgedragen dat Wouter een foutloos parcours heeft afgelegd en zelfs bovengemiddelde cijfers behaalde.

'Het was super moeilijk en die combinatie koste me veel moeite, maar het is me gelukt. Ik kon ik alles zelf plannen. Dat was ook nodig, want ik zat veel in het buitenland. Gevolg is natuurlijk ook dat ik weinig lessen kan volgen. Het kwam voor mij dus voor een groot deel op zelfstudie neer. Ook als ik in het buitenland vertoef, zit ik veel te studeren', aldus Wouter.