Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Een dagje meedraaien als monitor in een sociaal economiebedrijf !
26/4/2010

Monitor in de sociale economie is op dit moment een knelpuntberoep. Jongeren in contact brengen met de sociale economiebedrijven is de hoofddoelstelling van deze dag.


In kader van de sensibilisering van het hoger onderwijs naar de sociale economie toe, gaan studenten van het tweede jaar Groenmanagement van het departement PHL-Bio voor één dag als ploegbaas-monitor functioneren voor groenarbeiders uit de sociale economie. Een vijftiental ploegen van de vzw Groenwerk (de Winning) zullen aangestuurd worden.

Vzw Groenwerk is een sociaal economiebedrijf dat o.a. groenonderhoud, natuurbeheerswerken, bosbeheerswerken,… uitvoert in Limburg en omstreken.

Dit verhaal kadert ook binnen het groter concept van de samenwerking tussen onderwijs en sociale economie in het project ‘Centrum voor natuur- en landschapsbeheer’ dat door beide partners in Genk werd opgericht en dat nu bijna een jaar functioneert.

Eén van de rollen die onze studenten later in het beroepsveld uitoefenen, is de rol van monitor in de groensector. In dit kader gaan onze studenten op vrijdag 26 maart 2010 een dagje meedraaien met de ploegen van dit sociaal economiebedrijf en hier reeds effectief kennismaken met de rol van monitor .

De studenten gaan vanaf ’s morgens per twee mee met een ploeg en werken de volledige dag mee aan de verschillende activiteiten die de ploegen die dag uitvoeren.

Zowel voor de ploegen die gevestigd zijn in Lummen, als deze die gevestigd zijn in het Centrum voor Natuur- en Landschapsbeheer te Genk, zal dit gebeuren.