Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Jobevent PHL-VOKA
22/2/2010

De crisis komt stilaan uit haar diepe dal en de economie trekt opnieuw, zij het voorzichtig, aan. Dit bewijst het Jobevent dat de PHL en VOKA samen organiseert.

Bankwezen trekt opnieuw aan

Er kunnen zelfs een aantal arbeidsmarkttendensen worden afgelezen uit de  inschrijvingen. De meest opvallende vaststellingen:
- de terugkeer van de banken. Waar de financiële instellingen – in volle bankcrisis- de grote afwezigen waren tijdens de vorige editie, zijn ze nu wel weer massaal ingeschreven. Er wordt weer aangeworven in deze sector.
- de interimkantoren zijn dan weer veel minder aanwezig. Onder meer de toestroom aan (vooral laaggeschoolden) uit bedrijfssluitingen heeft er blijkbaar voor gezorgd dat er minder nood lijkt te zijn aan jobstudenten.

Uniek is dat de studenten van de PHL op die dag in groep de jobbeurs bezoeken, onder begeleiding van de docent waarvan ze normaliter les hebben op dat moment. Bedrijven en organisaties krijgen dus de kans om alle studenten te ontmoeten, zodat campus recruitment op deze dag niet beperkt blijft tot afstuderenden van één opleiding. Een ziekenhuis kan  bijvoorbeeld op zoek naar zowel verpleegkundigen en ergotherapeuten, als naar mensen voor de IT- of boekhoudkundige afdeling.

Netwerklunch

Tijdens een netwerklunch en afsluitende receptie maken bedrijven niet alleen kennis met elkaar maar ook met de departementshoofden, opleidings- en stagecoördinatoren van de Hogeschool. Ook leerlingen uit finaliteitsrichtingen van middelbare scholen en de PHL-afgestudeerden maken deel uit van de duizendkoppige menigte die de beurs zal bezoeken.

Uit het succes van dit event blijkt eens te meer dat de Limburgse ondernemingen gretige afnemers zijn van de PHL-afgestudeerden, en hen zo vroeg mogelijk willen leren kennen.

Verschenen

Voor een terugblik kan u terecht op onderstaande links: