Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Bibliotheek

 u

Openingsuren PXL-bibliotheek             

PXL-bibliotheek campus Elfde Linie 

Maandag:     8u30-18u                            

Dinsdag:      8u30-18u 

Woensdag:   8u30-18u                                      
Donderdag:   8u30-18u                   
Vrijdag:        8u30-17u                                

PXL-bibliotheek campus Vildersstraat    PXL-Bibliotheek campus Diepenbeek

Maandag:    8u30-18u                         Maandag:    8u30-12u  12u30-17u
Dinsdag:     8u30-18u                          Dinsdag:      8u30-12u   12u30-17u
Woensdag:  8u30-18u                         Woensdag:  8u30-12u  12u30-17u
Donderdag: 8u30-18u                          Donderdag:  8u30-12u 12u30-17u
Vrijdag:       8u30-16u                          Vrijdag:        8u30-12u30

 

Samenwerking met de PBL: gratis lezerskaart voor elke PXL-student

Bij je zoektocht naar informatie kan je ook terecht in de PBL-Hasselt, (Kolonel Dusartplein)met BibliotheekNET.limburg, het netwerk van de Provinciale Bibliotheek Limburg met ruim 30 Limburgse bibliotheken. Hiervoor heb je een lezerskaart nodig, die je na registratie gratis ontvangt. Hiermee kan je met je laptop op internet in de PBL op het Kolonel Dusartplein, en kan je boeken ontlenen in de PBL of in een bibliotheek die behoort tot BibliotheekNET.limburg.

Om een lezerskaart aan te vragen of om je lidmaatschap te verlengen voor 2013-2014, is het nodig het aanvraagformulier van de PBL in te vullen via volgende link: http://www.gratislidmaatschappbl.be/pxl (Dit kan vanaf 1 juli met een pxl-mailadres).

Van de Provinciale Bilbiotheek Limburg ontvang je een mail als je je lezerskaart kan afhalen in de PBL (Kol. Dusartplein) of, als je lezerskaart verlengd is voor het academiejaar 2013-2014.

Alvast veel leesplezier.

Meer info bij myriam.lemmens@phl.be of 011/238 701

Via één zoekvenster de informatiebronnen raadplegen? Dit is mogelijk via EDS

cfr. ook databanken, Ebsco Discovery Service = EDS. Zo kunnen zoekopdrachten snel worden uitgevoerd op de digitale inormatiecollectie van de PHL.  Meer info in de PXL-bibliotheek.

Nieuw:

Met  EDS doorzoek je via één zoekvenster de verschillende databanken!

Leerrijk: online naslagwerk van Plantyn, informeert over alle aspecten van leren. Bevat een uitgebreid aanbod aan gedigitaliseerde artikels, werkmateriaal, mediabestanden,… cfr databanken, vervolgens "bibliotheek" en "databanken"

Ondernemingsdatabank: tips en advies van Indicator, cfr. databanken.

Over de bibliotheek

De PXL-bibliotheek, het informatie- en studiecentrum voor de studenten en medewerkers van de PXL, is gevestigd op drie locaties, in de directe nabijheid van de verschillende opleidingen:

  • PXL-bibliotheek campus Elfde Linie voor dpt. PXL-Arts (studiegebied Beeldende kunst), PXL Business, PXL IT, PXL Healthcare en PXL Music
  • PXL-bibliotheek campus Diepenbeek voor PXL Tech
  • PXL-bibliotheek campus Vildersstraat voor PXL Education, PXL Media and Tourism, PXL Social Work

De collectie is opgebouwd rond de opleidingen van de hogeschool en bevat boeken en tijdschriften in elektronische vorm of in hardcopy en video’s en/of dvd’s. Raadpleeg hiervoor de catalogus. 

Digitale bibliotheek

De bibliotheek omvat ook de digitale bibliotheek, altijd en overal toegankelijk met een ruim aanbod aan digitale informatie, cfr. databanken. .Op de PXL-campus heb je rechtstreeks toegang tot de databanken, via “raadplegen op de PXL-campus” of “raadplegen thuis”.

De PP-presentaties bij e-info bieden je meer informatie over het raadplegen van de databanken op de PHL-campus of op kot/thuis en over de verschillende databanken per vakgebied.

De PXL is partner in het DOKS-project, waarbij de afstudeerprojecten van de PXL-studenten nu via één interface doorzoekbaar zijn.