Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Oncologische zorg

Korte omschrijving

De opleiding bereidt je voor om als gespecialiseerd verpleegkundige je zorgen aan te passen aan de specifieke noden van de oncologische en/of hematologische patiŽnt. De noden en behoefte van een patiŽnt in een palliatieve setting komt uitgebreid aan bod. Eveneens wordt er aandacht besteed aan het aspect radiotherapie en radioprotectie.

Voor deze opleiding werd een verlenging van de erkenning voor Betaald Educatief Verlof aangevraagd.

Praktijkgetuigenis

Door de toename in zorgvraag enerzijds, maar ook door de belangrijke vooruitgang in de wetenschap oncologie anderzijds, merken we dat er een toenemende vraag is vanuit de verpleegkundigen zelf naar extra bijscholing.

Het volgen van deze gespecialiseerde navorming oncologische zorg laat toe dat men op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen binnen het werkveld, maar ook een holistische benadering en humane omgang aanleert van de patiŽnt met de ziekte kanker.

dr. Paul Bulens en dr. Jeroen Mebis - Limburgs Oncologisch Centrum - www.loc.be

Oud-student getuigenis

Na 28 dienstjaren op een kinderafdeling was ik aan verandering toe. Een nieuwe uitdaging. De vereiste voor mijn nieuwe job hield in dat ik een cursus oncologische zorg zou volgen. Aanvankelijk stond ik er wat sceptisch tegenover. Ik was immers al 49 jaar. In de klas zitten met allemaal mensen met ervaring en zeker jongere mensen maakte mij wat zenuwachtig. Maar de werkelijkheid was wel wat anders, verpleegkundigen uit alle leeftijdsgroepen, met en zonder ervaring. Onder de kundige leiding van mevr. Broekx en dhr Gregoor voelde ik me niet langer de vreemde eend in de bijt. Studeren rond je 50ste is niet zo evident, de voormiddagcursussen gegeven door dokters-specialisten waren vaak een dikke boterham. Maar naarmate de cursus vorderde, werd het interessanter en begrijpbaarder. Ook in klasverband werden we een hechtere groep, we maakten werkjes samen en spraken af. Tot op heden heb ik geen seconde spijt van mijn keuze.
Christine Jacobs - Ziekenhuis AZ vesalius Tongeren- afdeling daghospitaal A3

Klik hier voor meer informatie:

  • Over de opleiding
  • Praktische informatie
  • Folder
  • Inschrijven
  • Partnerinstellingen