Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Specifieke lerarenopleiding in de beeldende kunsten, audiovisuele kunsten en productdesign

Leraar worden aan de MAD-faculty?

Masters in de beeldende kunsten die leraar willen worden, kunnen voortaan terecht in de MAD-faculty. De Media, Arts & Design faculty, een samenwerking tussen PHL en KHLim, biedt een specifieke lerarenopleiding aan in de beeldende kunsten, audiovisuele kunsten en productdesign.

De opleiding omvat 60 studiepunten en bestaat voor de helft uit theorie en de helft uit praktijk. De praktische organisatie is in handen van het departement PHL-Education.

Deze specifieke lerarenopleiding leidt de studenten op tot ‘allround’ kunstleraren die niet enkel boeiend lesgeven, maar ook stimulerende krachten zijn in het schoolteam.

De opleiding is erg praktisch ingericht met een voortdurende nadruk op het artistieke. Behalve klassieke lessen werken de studenten met thuisopdrachten en probleemgestuurd onderwijs.

Alle studenten volgen de algemene opleidingsonderdelen op de campus Elfde Linie van de PHL. Hier kunnen de Masters in de beeldende kunsten ook terecht voor de specifieke vakken. De studenten met een diploma audiovisuele kunsten of productdesign volgen het specifieke gedeelte in de gebouwen van KHLim-MDA, aan C-Mine in Genk.

Deze opleiding heeft verschillende voordelen. Je kan het diploma behalen in ťťn academiejaar, maar het kan ook verspreid worden over meerdere jaren.

Daarnaast is de specifieke lerarenopleiding een dagopleiding. Je hebt maximaal tweeŽnhalve dag per week les. De vaste lesdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

Een derde voordeel is dat studenten vrijstellingen kunnen bekomen voor bepaalde onderdelen.

Contact

CoŲrdinator Specifieke lerarenopleiding Beeldende kunst

Wouter Hustinx
tel. +32(0)11 23 87 68

dpt. PHL-Education - Elfde-Liniestraat 26 (gebouw B) - 3500 Hasselt - Tel. +32(0)11 23 88 15

Klik hier om terug te gaan naar alle types van vervolgopleidingen