Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Bosbeheer

Korte omschrijving

Vlaanderen telt zowat 150.000 ha bosoppervlakte. Bijgevolg is er een grote behoefte aan deskundigen met een gefundeerde kennis van de processen in het bos die deze kennis kunnen toepassen in de praktijk, en die daarenboven notie hebben van de verschillende functies van een bos. De globale doelstelling van dit postgraduaat is om mensen die werken in de bosbeheersector of die geÔnteresseerd zijn in deze sector, een zeer gerichte vorming te verstrekken over bosbeheer.

Deze vorming brengt initieel een grondige theoretische basis aan, die daarna naar de praktijk wordt vertaald. Bijzondere aandacht gaat ook naar het bijbrengen van de specifieke vaardigheden die nodig zijn in de sector van het bosbeheer.

Recent verschenen in de media:

15/03/2010 Studenten Bosbeheer volgen les in het bos (Nieuwsblad.be)

13/03/2010 Eerste studenten bosbeheer volgen lessen in Bosland (HBVL/TVL)

Praktijkgetuigenis

Als grootste bos- en natuurbeheerder van Limburg is het Agentschap voor Natuur en Bos steeds op zoek naar gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. De nieuwe postgraduaatopleiding Bosbeheer is een in Vlaanderen unieke opleiding. Ze vormt een meerwaarde in het bestaande opleidingslandschap. Ik denk dat dit postgraduaat een grote troef is voor al wie een loopbaan wil ontwikkelen in het natuur- en bosbeheer in Limburg en Vlaanderen.

Bert Vanholen, Provinciaal directeur Agentschap voor Natuur en Bos Limburg, www.natuurenbos.be

Student getuigenis

Voor Neerpeltenaar Chris Monten (32), die werfleider is bij de groendienst van de stad Genk, lost de opleiding zijn verwachtingen in. "Het opstellen van bosbeheerplannen en de reglementering hierrond is zeker nuttig in mijn huidige job. Maar de theorie is niet te onderschatten, bijvoorbeeld de wetgeving is complex. Het postgraduaat Bosbeheer is een combinatie van theorie met praktijkcases. In deze praktijkcases gaan we in openlucht de praktijk rond bosbeheer zien. Ik volg het postgraduaat niet alleen voor mijn werk, maar ook omdat het me interesseert."

Klik hier voor meer informatie:

  • Over de opleiding
  • Praktische informatie
  • Folder
  • Inschrijven
  • Partnerinstellingen