Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Lactatiekunde

Korte omschrijving

De opleiding optimaliseert ondersteuning, bevordering en begeleiding bij borstvoeding. Met deze opleiding doen we aan primaire gezondheidsbevordering. Door informatie en begeleiding geven we borstvoedende moeders meer mogelijkheden om langer borstvoeding te geven. Borstvoeding is belangrijk voor de gezondheid van moeder en kind, we doen dus aan preventieve gezondheidszorg. Als lactatiekundigen kunnen wij aan deskundigheidsbevordering doen binnen de bestaande zorg. Dit postgraduaat is een samenwerking met de KHLim.

Praktijkgetuigenis

“Om de zorg aan borstvoedende moeders te optimaliseren is een eenduidige begeleiding bij borstvoeding van het grootste belang. De lactatiekundige stimuleert en ondersteunt het geven van borstvoeding op diverse manieren. Naast de directe begeleiding van borstvoedende moeders, kan de lactatiekundige ook voorlichting en scholing geven aan andere hulpverleners. Het ontwikkelen van een borstvoedingsprotocol op instellingsniveau is tevens een belangrijke opdracht. De postgraguaat opleiding lactatiekunde biedt je de kans om deze taken op een kwalitatief hoogstaande en wetenschappelijk gefundeerde wijze te kunnen uitvoeren. Bovendien biedt de opleiding de mogelijkheid om deel te nemen aan het internationaal examen dat de titel van lactatiekundige IBCLC oplevert.”

Rudi Pluymers - adjunct algemeen directeur en directeur bedrijfsvoering van het Jessaziekenhuis Hasselt - www.jessazh.be

Klik hier voor meer informatie:

  • Over de opleiding
  • Praktische informatie
  • Inschrijven