Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
“iPHL”: een app door studenten voor studenten
6/7/2012

Het kon niet uitblijven: de eerste smartphone-app van en over de PHL is een feit. Aangezien steeds meer studenten zelf beschikken over smartphones en tablets, vatten studenten van de opleiding Toegepaste Informatica het plan op om zelf een informatieve applicatie te maken over het reilen en zeilen binnen het departement PHL – Business (met meer dan 1.800 studenten het grootste departement Business van Limburg).

“Gedurende het academiejaar 2011-2012 werd gewerkt aan deze app”, zegt opleidingscoördinator Gabriëlle Erlingen. “Deze app, die binnenkort in de diverse app-stores beschikbaar zal zijn, werd ontwikkeld op zowel het Apple iOS als het Google Android-platform. Zodoende zullen zoveel mogelijk studenten ervan gebruik kunnen maken.”

Drie studententeams

Nadat zij binnen de opleiding een aantal lessen Google Android en objective-C (programmeertalen) hadden gevolgd, zijn drie teams van studenten de uitdaging aangegaan om een applicatie te ontwikkelen voor zowel studenten als externen en waarmee deze doelgroepen nuttige info kunnen opvragen. Het gaat dan voornamelijk over zaken zoals het lessenrooster, eventuele afwezigheden van lectoren, het examenrooster, Blackboard, het dagmenu in het restaurant van de PHL, de openingsuren van diensten zoals het restaurant, de bibliotheek of de laptopdienst, maar ook links naar sites zoals de algemene site www.phl.be of de specifieke site voor studenten www.phl.be/student.

“iPHL bestaat momenteel enkel voor smartphones, maar krijgt waarschijnlijk nog een uitbreiding naar tablets en het vrij nieuwe platform “Windows Phone 8”. Op die manier zullen quasi alle mobiele gebruikers heel wat nuttige informatie kunnen raadplegen.

Toegepaste Informatica PHL stevig in de lift

“De opleiding Toegepaste Informatica zit in de PHL erg in de lift”, zegt departementshoofd Jean-Pierre Segers. “Dit heeft vooral te maken met het gegeven dat studenten het interessant vinden dat ze binnen onze opleiding leren om zelf mobiele apps te ontwikkelen, en dat zowel voor tablets als smartphones. In de wereld van de apps zitten heel wat zakelijke mogelijkheden, als je het slim aanpakt,  en dat wensen wij onze studenten maximaal bij te brengen. Misschien komt de uitvinder van de volgende Angry Birds binnenkort wel van de PHL?”


Voor meer informatie over de iPHL-app of over de opleiding Toegepaste Informatica kan je terecht bij:

Gabriëlle Erlingen, opleidingscoördinator

011/238.780

Gabrielle.erlingen@phl.be