Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
De Wanatoe-prijs: Stem op uw favoriet!
27/6/2012

Met de Wanatoeprijs geeft Het Belang van Limburg jong artistiek talent een duwtje in de rug. U kan opnieuw zelf meestemmen voor de publieksprijs. Welk werk vindt u het best? U kan tot vrijdag 16 uur uw stem uitbrengen. De winnaar van de Publieksprijs krijgt net als de Wanatoeprijswinnaar een pagina in Wanatoe.

Jessie Jans
De 23-jarige Jessie Jans, master in Grafische Vormgeving, kwam voor haar eindwerk wel heel origineel uit de hoek. Als fervent lezer van detectiveromans ontwierp ze een nieuw concept voor het genre. Vanaf nu moet de lezer zelf achter de dader aan.

Bekijk ook de website van Jessie.

Lut Vanautgaerden
De Leuvense Lut Vanautgaerden is met haar 52 jaar de oudste student die dit jaar afstudeert in de richting Vrije Kunsten aan de PHL. Met de installatie ‘R(iz)oom’ dingt ze echter wel mee naar de Wanatoeprijs.

Bekijk ook het profiel van Lut op de website van Kunst In Limburg.

Cashmere
Het muzikale traject van Joris Biesmans (29) alias Cashmere leest als een modern sprookje. Na een onsuccesvolle carrière als marketingstudent sjeesde en sjouwde het Waltwilderse elektronicawonder zes jaar met drank rond vooraleer hij besloot zijn grote droom na te jagen: de elektronische muziek terug te brengen naar zijn essentie.

Bekijk een interview met Cashmere of bezoek zijn profiel op Youtube:

Bekijk hier de video

Ignace Cami
Hoewel hij er geen politieke boodschap aan wil koppelen, beloven de werken van Ignace Cami (26) uit Broechem wel reacties te zullen uitlokken. Met onder meer ‘Anoniem’, waarvoor hij de leeuw uit een Vlaamse vlag knipte, en de zingende zandzak ‘Vaderlander’ hekelt de student beeldende kunst de geladen connotatie van Vlaanderen.

Bekijk ook de website van Ignace.

Tom Willekens
De 22-jarige Tom Willekens uit Hamont-Achel heeft iets met windmolens. En die interesse heeft de student animatie aan de Mad-Fac verwerkt in zijn filmpje NIMBY (Not In My Back Yard) waarin een noeste Amerikaanse farmer uiteindelijk toch zwicht voor de voordelen van een windturbine.

Bekijk ook de vimeo-account van Tom.

Michiel Pauwels
Michiel Pauwels (24, Leopoldsburg) gooide enkele jaren terug zijn leven helemaal om. In plaats van grasmaaiers te herstellen, ging hij met het fototoestel aan de slag. In ‘(Re)Collecting Hardware’ wijst hij ons op de schoonheid van industrieel en mechanisch ‘afval’ en ordent hij chaos in uiterts nauwkeurige foto’s, film en een boek.

Bekijk ook de website van Michiel.

Lieven Geuns
Lieven Geuns (24) uit Peer werkte eerst bij een garage voordat hij fotografie ging studeren. “Eigenlijk wilde ik eens goede foto’s hebben van mijn eigen auto: daar is het mee begonnen.” Door een dodelijk verkeersongeval van een jeugdvriend, maakte hij ‘Total Loss’: een reeks foto’s van autowrakken en plekken waar ongevallen zijn gebeurd.

Bekijk ook de website van Lieven.

Caroline Pettens
Jarenlang, bij elk werkje, was Caroline Pettens (23) uit Tremelo naar eigen zeggen vooral in haar nopjes zodra er een eindresultaat in zicht kwam. Het láátste eindresultaat van de grafisch ontwerpster heet ‘Op Neurotische Wijze’, en is een kookboek waarvoor ze inspiratie haalde bij haar eigen neuroses en die van anderen.

Bekijk ook de facebookpagina van Caroline.

Mattijs Brands
De ambitieuze jonge architect Mattijs Brands (22) ontwierp voor zijn eindwerk een project dat het terrein Zwartenhoek in Oostham als landschap in de verf zet en opwaardeert.

Bekijk ook de facebookpagina van Mattijs.

Kristien Behets
Grafisch vormgeefster Kristien Behets houdt van boeken, maar niet van de saaie vormgeving van de doorsnee roman. Daarom besloot ze voor haar afstudeerwerk een boek te maken dat bijna volledig uit beelden bestaat.

Bekijk ook de website van Kristien.

Douwe Van Maele
Bruggeling Douwe Van Maele stak zijn neus een eerste keer aan het rockfirmament als drummer van Team William, de band die in 2008 de bronzen plak meegriste tijdens Humo’s Rock Rally. Nadat hij ging studeren aan de PHL Music werd het rustiger rond zijn persoontje. “Ik stapte uit Team William en mep sinds kort op de vellen bij The Tellers en mijn eigen band The Plumps.” Voor zijn eindproject met The Plums schreef hij ook songs en bedacht hij een manier om die ook live te brengen. “Want ik kan niet tegelijkertijd drummen en zingen.”

Beluister hier een track van The Plumps of bekijk hun facebookpagina:

Jolien Janssens
“Abstracte kunst bestaat niet”, zei Pablo Picasso ooit. “Je moet altijd ergens van uitgaan. Later kun je alle sporen van de werkelijkheid wissen.” Die mening lijkt ook PHL-studente Jolien Janssens (22) uit Hasselt toegedaan, al streeft zij in haar abstracte werken net naar ‘leesbaarheid’.

Bekijk ook het profiel van Jolien op de website van Kunst in Limburg.