Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
ERP-wereldleider SAP erkent PHL als eerste SAP Authorized Education Partner in Vlaanderen
26/6/2012

Log-IC, de logistieke onderzoekscel van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) neemt al jaren de rol van katalysator op om de Vlaamse KMO te helpen informatiseren.  Bij onze onderzoeksprojecten blijkt  duidelijk dat er ook een zeer  grote nood aan opleidingen van  de gebruikers bestaat. Daarom werd in samenwerking met belangrijke ICT-providers het  Business Software Academy-project uitgewerkt. Het pilootproject  SAP ACADEMY, dat we vandaag officieel opstarten,  is daar het eerste resultaat van. Via korte modules kunnen medewerkers een gebruikerstraining volgen voor verschillende SAP modules. De lancering van een SAP ACADEMY  is uniek voor Vlaanderen

Log-IC, de logistieke expertisecel van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) begeleidt dagelijks KMO’s die op zoek zijn naar een geschikt bedrijfssoftwaresysteem. Tijdens de implementatie krijgen de medewerkers van deze bedrijven een intensieve opleiding om met het systeem aan de slag te kunnen. Maar vaak eindigt daar ook het opleiden van medewerkers. Systemen veranderen echter continu: functionaliteiten worden toegevoegd bij elke update en de lay-out van het systeem wordt aangepast aan de nieuwe mogelijkheden van de moderne technologie. De opleiding en opleidingsdocumenten verouderen in snel tempo. Als een medewerker niet wordt bijgeschoold, wordt het systeem niet langer optimaal gebruikt. Veel nieuwe medewerkers krijgen nooit een opleiding maar leren het systeem ‘on-the-job’. Dit verlaagt de return-on-investment van een systeem substantieel. Veel KMO’s beschikken echter niet over de individuele slagkracht om voor elke nieuwe medewerker en bij elke nieuwe update een individuele training te organiseren. Daarom biedt Log-IC vanaf september collectieve key-user-trainingen aan voor enkele veelgebruikte softwaresystemen in België.

Het pilootproject  SAP ACADEMY, dat we vandaag officieel opstarten,  is daar het eerste resultaat van.  Via korte modules kunnen medewerkers een gebruikerstraining volgen voor verschillende SAP modules.


De lancering van een SAP ACADEMY  is uniek voor Vlaanderen

SAP is wereldwijd het meest gebruikte ERP-systeem. Van oudsher heeft het bedrijf via SAP ERP een focus op de grote multinationale bedrijven. Het nieuwe SAP All-in-One biedt dezelfde mogelijkheden als SAP ERP, maar werkt met sector gebonden templates. Dit vereenvoudigt de implementatie van het systeem, waardoor deze oplossing ook toegankelijk wordt voor de middelgrote onderneming.

 

“SAP introduceerde het opleidingssysteem SAP Authorized Education Partner  al in andere Europese landen. We selecteren kwaliteitsvol hoger onderwijs met ervaring in SAP die voor ons de key-user trainingen geven. In het buitenland is dit een groot succes. Toen we dit concept naar Vlaanderen wilden halen, was de keuze snel gemaakt. De PHL doceert al jarenlang SAP binnen de bachelor Logistiek Management. Ze ontwikkelde haar eigen softwarecase PHLogistics die internationaal ingezet wordt in het hoger onderwijs. Vanaf 2012 werd de PHLogistics-onderwijscase geüpdatet naar SAP All-in-One en uitgebreid met warehouse-functionaliteiten. Een uitbreiding van dit aanbod naar eindgebruikers is dan ook een logische volgende stap. “ Aldus Goedele Weynants, Education Director bij SAP Belgium.

De  SAP ACADEMY is het eerste grote pilootproject binnen onze Business Academy. In de eerste lessenreeks, die in september start, komen de volgende modules aan bod:

·         ERP-simulatiespel

·         Verkoop

·         Masterdatabeheer van klanten en leveranciers

·         Aankoop

·         Warehouse Management

 Zeer veel bedrijven gebruiken SAP-software en duizenden medewerkers moeten er mee kunnen omgaan. De grote nood aan medewerkers met een goede SAP-kennis blijkt duidelijk als men de vacature-pagina’s erop naslaat.

De voordelen van  een SAP ACADEMY in Limburg zijn o.a. korte (betaalbare) modules, probleemgerichte benadering, didactische aanpak,  lessen in het Nederlands, moderne infrastructuur en regionale goede bereikbaarheid.