Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
MAD-faculty ontwerpt T-shirts voor Afro-Latino Festival
20/6/2012

Voor het 2de jaar op rij ontwerpen de studenten van het 2de jaar Illustratieve vormgeving van de MAD-faculty de T-shirts voor het Afro-Latino Festival in Bree. Het ontwerpen van een T-shirt maakt deel uit van hun lessenpakket. Er zijn twee T-shirts, het zogenaamde promo T-shirt met kleurenopdruk en het medewerkers T-shirt met zwart-wit opdruk. Om het voor de studenten nog interessanter te maken wordt deze opdracht gekoppeld aan een wedstrijd. Een dertigtal studenten werkten hun creatieve geest op papier en/of digitaal uit en dienden vervolgens telkens één of meerdere ontwerpen in. Daaruit werd telkens één winnend ontwerp gekozen.

Kris Schouteden, medewerkster van het Afro-Latino Festival: “Met deze opdracht willen wij jong talent een kans geven om hun vormgeving, tekenkunst en creativiteit te laten gelden. Tevens werden de studenten zeer vrij gelaten, met originele ontwerpen als resultaat. Uiteraard zijn er een aantal punten waar zij rekening mee dienden te houden. Het ontwerp moet de link met muziek en dans weergeven, positief getint zijn en daarbij de sfeer van het festival uitstralen.

Wout Olaerts en Paul Brouwers van de MAD-Faculty: Het is uiteraard een meerwaarde als men de studenten een opdracht op vraag van een klant kan geven. Wij krijgen steeds meer aanvragen vanuit het werkveld. Dit is een mooie voorbereiding voor hun toekomst in het professionele leven. Tevens is het voor de student een mooie beloning voor zijn/haar inspanningen wanneer zij het resultaat van hun werk zien en hun naam vermeld zien op hun werk.

De winnaars van dit jaar zijn Sara Knaepen voor het kleurenontwerp en Joris De Wachter voor het zwart-wit ontwerp.

De T-shirts van het Afro-Latino Festival zijn door de jaren heen ook echte collectoritems geworden. Gezien de vraag naar T-shirts van de bezoekers worden de T-shirts van vorige edities verkocht op het festivalterrein. Het verkooppunt waar de T-shirts aan zeer gunstige prijzen verkrijgbaar zijn, is terug te vinden aan de infostand en het inruilpunt voor drankbekertjes.

Het Afro-Latino Festival vindt dit jaar plaats op 22, 23 en 24 juni 2012, meer info: www.afro-latino.be.