Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
PHL lanceert ERP-opleidingen voor KMO's
14/6/2012

Voor KMO-opleidingen in SAP en Microsoft Dynamics NAV ERP, Navitrans WMS en TMS en Transwide TMS kon men vroeger enkel in het buitenland terecht.

Log-IC, de logistieke expertisecel van de PHL, begeleidt dagelijks KMO’s die op zoek zijn naar een geschikt bedrijfssoftwaresysteem. Tijdens de implementatie krijgen de medewerkers van deze bedrijven een intensieve opleiding om met het systeem aan de slag te kunnen. Maar vaak eindigt daar het opleiden van medewerkers. Als een medewerker niet wordt bijgeschoold, wordt het systeem niet langer optimaal gebruikt. Veel nieuwe medewerkers krijgen nooit een opleiding maar leren het systeem ‘on-the-job.

'Dit verlaagt de return-on-investment van een systeem substantieel' 'Veel KMO’s beschikken echter niet over de individuele slagkracht om voor elke nieuwe medewerker en bij elke nieuwe update een individuele training te organiseren'. Daarom biedt Log-IC vanaf september collectieve key-user-trainingen aan voor enkele veelgebruikte softwaresystemen in België.

“SAP introduceerde de SAP Academy al in andere Europese landen. We selecteren kwaliteitsvol hoger onderwijs met ervaring in SAP die voor ons de key-user trainingen geven. In het buitenland is dit een groot succes. Toen we dit concept naar Vlaanderen wilden halen, was de keuze snel gemaakt. De PHL doceert al meer dan 10 jaar SAP binnen de bachelor logistiek. Ze ontwikkelde haar eigen softwarecase die internationaal ingezet wordt in het hoger onderwijs. Een uitbreiding van dit aanbod naar eindgebruikers is een logische volgende stap“, aldus Goedele Weynants, Education Director bij SAP Belgium.

Ook Microsoft is enthousiast: “Wij boden al centraal trainingen aan voor onze providers aan via de gecertificeerde opleidingspartner Plataan. Een uitbreiding van dit aanbod naar de eindgebruiker is een meerwaarde voor Microsoft.” Zo stelt Cathy Van Mullem, Dynamics Business Unit Lead bij Microsoft Belgium. “Wij zijn zeer verheugd aan dit initiatief te kunnen deelnemen. Al geruime tijd voorzag Young&Partners in georganiseerde opleidingen voor onze partners en ad hoc training voor klanten. Via de Business Software Academy kunnen we nu ook klassikaal georganiseerde opleidingen voor klanten voorzien, waarmee we beantwoorden aan een reële behoefte”, aldus Stefan Dedrie VP Business Development.

Ook Transwide, aanbieder van een heel gamma oplossingen voor de transportsector, sluit vol enthousiasme aan bij het concept: “Momenteel beschikt Transwide niet over standaard lespakketten. Toch merken we dat alle transporteurs naar dezelfde informatie vragen. Binnen het bedrijf wilden we hier al langer aan werken. De Business Software Academy biedt ons een uitgelezen kans”, vertelt General Manager Ducourthial bij Transwide.

De opleidingen kunnen vanaf september 2012 gevolgd worden.