Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Studenten PHL-Music stellen eindprojecten voor
4/6/2012

Lien Moris stelde dit weekend haar afstudeerproject Identiphobia voor in MOD HASSELT - Het dpt. PHL- Music presenteerde dit weekend de afstudeerprojecten van zijn laatstejaars in Muziekodroom. Zaterdagavond moest onder meer Identiphobia aan de bak, een nieuw collectief rond de Bilzense Lien Moris, die ooit al deze Limbolink-pagina sierde met haar Nederlandstalige groep Piquet

Identiphobia telt, behalve Lien, nog acht andere groepsleden: gitarist Sebastian Leye, bassiste Marieke Hutsebaut, drummer Josse Wijckmans, violist Thibaud Haentjens, celliste Nelle Bogaerts en backings Dienne Bogaerts, Claudia Guarraci en Emily Vannes.

Zaterdag kwamen daar daar nog twee extra strijkers bij, Barthold en Yasmien Pieters. "Toen we de opdracht kregen van het dpt. PHL-Music, zag ik het meteen groots", lacht Lien. "Té groots misschien, maar ik heb niet geaarzeld en onmiddellijk aan iedereen gevraagd of ze elke dinsdag wilden vrijhouden om te repeteren. En dat hebben ze gedaan. Of ik de bazin ben? Ja, in de zin dat ik alles regel en aan alles moet denken. Maar de anderen doen dit niet vóór mij. We werken samen aan de nummers. Wat niet wegneemt - als ik sommige mensen mag geloven - dat je blijft horen dat het míjn nummers zijn."

Heel wat van je groepsleden hebben ook een eigen groep. Zorgt dat niet voor tegenstrijdige prioriteiten?

"Sommigen zijn inderdaad al goed bezig: Nelle en Dienne met Lili Grace, Josse met Campus... Maar toch wil ik niet dat dit een schoolproject blijft. Ik wil verder doen, en ook de anderen zijn enthousiast."

De term 'identiphobia' verwijst naar de angst om veel op iemand anders te lijken. Heb je daar last van?

"Het is eerder een knipoog naar wat ik rond me zie. Al die artiesten die uniek willen zijn, iets nieuws willen doen... Terwijl iedereen eigenlijk weet dat alles al eens eerder gedaan is, en dat we allemáál stelen met onze ogen en oren."

"Je teksten verzanden al snel in clichés en tegelijk verstop je je achter de taal", zei je ooit over zingen in het Engels. Van gedacht veranderd?

"Geloof het of niet, maar het eerste nummer dat ik voor Identiphobia schreef wás in het Nederlands. Maar het paste niet. Op school vroegen ze het ook voortdurend: 'Waarom doe je niks in het Nederlands? Maar - zo koppig ben ik - dat motiveerde me alleen maar méér om het in het Engels te doen (lacht)."

Hoe is het eigenlijk met Piquet?

"We hebben sinds kort een nieuwe gitarist en een drummer, er zijn al een paar nieuwe nummers en in de zomer zullen er wellicht ook enkele optredens volgen. Piquet kan gerust naast Identiphobia bestaan, hoor. Als ik maar één groep zou hebben, zou ik doodgaan van de eenzaamheid, denk ik (lacht). Ik wil zo veel mogelijk dingen doen. Maar wel allemaal goed, hè, niet half-half."

Binnen enkele weken ben je afgestudeerd.

Wat daarna?

"Dat vroeg iedereen me ook al toen ik aan mijn opleiding aan het dpt. PHL-Music begón (lacht). Ik ga gewoon op de kar springen: lesgeven, backings zingen... Pakken wat ik pakken kan. Ik zou natuurlijk nog kunnen bijstuderen - ik ben tenslotte nog maar 21 - maar ik heb schrik dat ik dan de voeling met het muziekwereldje zal verliezen. Bovendien zou ik niet weten wát. Ik kan gewoonweg niks bedenken dat even leuk is als wat ik de voorbije drie jaar heb gedaan."

Lien is niet de enige PHL Music-laatstejaars die aan het einde van dit academiejaar afzwaait.

De richting Muziek van de Hasseltse pop- en rockacademie presenteerde dit weekend in totaal vijftien afstudeerprojecten. Vrijdag, beten Nils Ssir' (Nils Servranckx), Guru Guru (Jan Viggria), Noirr (Elien Boermans), Fungus (Chloë Maes), Cashmere pres.

TVe (Joris Biesmans), Iron Tiger (Tibaud Haentjens) en Statue Extended (Lennart Janssen) de spits af. Zaterdag was het dan de beurt aan achtereenvolgens The Plumps (Douwe 'Team William' Van Maele), Snackmarrakech (Yannick Declerq), Le Temps Qui Reste (Sebastiaan Simoens), Lúo Si (Roos Strobbe), Identiphobia (Lien Moris), Central Static (Tom Willems) en Limbomania-finalist C.A.B.(Tom Adriaenssens).

 

 

 

Verschenen

Klik hier voor het artikel in Het Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLPHE_20120605_001&pid=1734435