Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Eerste Limburgse games getoond in Genk
24/4/2012

De organisatie GameHUB, een projectgebaseerd consortium dat werd opgericht door de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL), Universiteit Hasselt, Katholieke Hogeschool Limburg en Groep T Hogeschool Leuven, focust op de ontwikkeling van zogenaamde ‘serious’ games. Dit zijn games die niet louter gemaakt worden met entertainment of ontspanning in het achterhoofd, maar waarbij er ook een educatieve of culturele doelstelling is.

 

Op dinsdag 24 april werden tijdens de slotconferentie van GameHUB de drie binnen dit project gemaakte games getoond. Zo’n 200 deelnemers, waarvan ongeveer 1/4de vertegenwoordigers zijn uit het bedrijfsleven, kregen er heel wat interessante sprekers en demonstraties voorgesteld. Het belangrijkste gegeven van de dag was de finale presentatie van de binnen GameHUB ontwikkelde games: Het eerste game werd ontwikkeld met het Firmament, een figurentheatermuseum uit Mechelen. In het game kan men een marionet besturen die zich in een spel bevindt, zelf leren manipuleren en leren ze op die manier het figurentheater kennen.

In een tweede game, dat samen met Unizo-Limburg werd ontwikkeld, konden spelers zich bekwamen in ondernemerschap. De bedoeling was om zo goed mogelijk een ijssalon te gaan uitbaten in Crème de la crème. Spelers moeten investeren in ijsmachines, marketing, personeel etc. De juiste keuzes en een goede opvolging van de ijsroomwinkel bepalen de score van de spelers. Er werd gemikt op een doelpubliek van jongvolwassenen.

In het derde en laatste game konden spelers de legendarische reis van Adrien de Gerlache naar Antarctica zelf beleven. Men moest een zoektocht op het schip volbrengen, het schip besturen tussen de ijsschotsen enz...

Er kwamen  ook een aantal ondernemers uit de gamesector aan bod. Het was een open evenement voor mensen met interesse in het opzetten van nieuwe ondernemingen - die zelf games voor klanten willen gaan ontwikkelen. Maar ook de vraagstellers (musea, bedrijven, organisaties) vonden soelaas. Daarnaast is er een ideeënloket waar een eerste idee voor een nieuw game met experten besproken kon worden en was er een juridische deskundige die een toelichting gaf over intellectuele eigendom.

Markante sprekers op dit event waren David Nieborg, die sprak over de potentiële waarde van games in bedrijven, en Rick Van Eck, een Amerikaanse specialist in het ontwikkelen van games voor het onderwijs.

Het project GameHUB zal in de toekomst steeds meer van dit soort events gaan organiseren en wil op die manier evolueren tot een inhoudelijk steunpunt voor ondernemers. GameHUB zal zich daarom ook  vestigen in de nieuwe creatieve incubator die momenteel op C-Mine in Genk wordt gebouwd.

 

GameHUB is tot stand gekomen dankzij steun van Europa, de Vlaamse Gemeenschap, de provincies Limburg en Vlaams-Brabant en de stad Genk.

 

 

 

Meer info:

Katia Aerts

Coördinator GameHUB

Katia.aerts@phl.be

0475/852.934

 www.gamehub.be

 

 

 

Verschenen

Klik hier voor het item in TVL-nieuws:

http://www.tvl.be/nl/2012-04-24/spelontwikkelaars-stellen-gamehub-voor/