Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
PHL en SYNTRA Limburg ondertekenen samenwerkingsakkoord
29/3/2012

De Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) en SYNTRA Limburg gaan samenwerken op het vlak van maatopleidingen en bedrijfsopleidingen. Ze bieden zo een uniek netwerk dat levenslang leren voor de Limburgse bedrijven nog sterker maakt.

Zowel de PHL als SYNTRA Limburg hebben reeds een jarenlange expertise en ervaring opgebouwd. Frank Smeets, voorzitter van de Provinciale Hogeschool Limburg vertelt: “De PHL heeft een uitgebreid aanbod van bachelor-na-bachelor opleidingen, postgraduaten en tal van kortlopende opleidingen, workshops, symposia en studiedagen. Bovendien is de PHL nauw verweven met het Limburgs ondernemersnetwerk via o.a. projectmatig onderwijs, stages van studenten in bedrijven, PHL-congres, onderzoek en dienstverlening.”

 De samenwerking tussen de PHL en SYNTRA Limburg creëert een uniek aanbod voor het Limburgse bedrijfsleven. Dirk Vanstipelen, directeur SYNTRA Limburg, verduidelijkt: “SYNTRA Limburg heeft al een jarenlange ervaring op het vlak van bedrijfsopleidingen en maatopleidingen. Het team van SYNTRA-bedrijfsopleidingen analyseert de opleidingsbehoeften in een bedrijf, geeft advies over steunmaatregelen en helpt bij het opmaken van opleidingsplannen. Deze expertise reikt over al de sectoren heen, van elektro tot informatica, van bouw tot vastgoed, van metaal tot management,… De docenten die de opleidingen geven, staan zelf dagelijks in de praktijk. De academische ervaring van de PHL en hun onderzoeksexpertise zijn complementair aan het SYNTRA-aanbod.”