Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
LIMBURG wordt DIGITAL EXPERT VALLEY!
19/3/2012

Heel wat Belgische bedrijven en overheidsdiensten zijn op zoek naar digital experts. Volgens Agoria, de federatie van de technologische industrie, zijn er in ons land tussen de 8000 en 9000 openstaande ICT-vacatures. “Studies aanvatten die leiden tot een baan als digital expert is een quasi garantie op werk,” zegt Christian Vanhuffel, directeur van de ICT-sector van Agoria. “Bovendien is het een boeiende job waarin teamwerk, innovatie en zelfontplooiing centraal staan.”

Aanstormend IT-talent Wim Leers (Nascom/stage bij Facebook) stelt dat "Steeds meer dingen in deze wereld worden digitaal van begin tot eind, van typemachines en films tot boeken en het opvolgen van je gezondheid. Met andere woorden: de hackers van vandaag programmeren letterlijk de wereld van morgen!"

Volgens de Belgische IT-goeroe Peter Hinssen  staan we nog maar halverwege in de digitale revolutie en komen we binnenkort in een maatschappij waar we verwachten dat alles digitaal is.   We gaan naar een nieuwe periode van schaarste in de markt, waarbij we met veel bedrijven vissen in dezelfde beperkte vijver aan IT-talent. 


PHL-Business neemt de handschoen op !

De Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) wil iets ondernemen om dat tekort weg te werken, niet alleen met een omvangrijk en actueel onderwijsaanbod, maar vooral ook met vele projecten en events in samenwerking met de IT-sector/bedrijven.

“Het is onder andere daarom dat we de Vlaamse Programmeerwedstrijd (VPW) naar de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) gehaald hebben.  Samen met het kruim van de  IT-bedrijven  (Accenture, Cronos, Microsoft, IBM, Q-Frame, Alcatel-Lucent,…)  ontvangen we meer dan 500 deelnemers uit het secundair en hoger onderwijs die de handschoen willen opnemen om van IT een hippe toekomstsector te maken.”, zeggen Jean-Pierre Segers, departementshoofd van PHL-Business en Bart Moelans, lector Informatica en medeorganisator van de VPW.

Surftips

http://www.agoria.be/WWW.wsc/webextra/prg/izContentWeb?SessionLID=1&vUserID=999999&TopicID=8419&ENewsID=81820&FDatePublication=22%2F02%2F12&MyOrDaily=My

http://www.youtube.com/watch?v=oSgaQbocy6w

www.digital-expert.be

http://www.vlaamseprogrammeerwedstrijd.be/current/stats.php

Verschenen

Bekijk hier het artikel in HBVL online:

http://www.hbvl.be/limburg/neerpelt/guid/nj-3c2b6456-32d0-4286-b70a-67deec549992.aspx?preview=1