Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
MEMA ziet het licht aan de PHL
9/1/2012

De kortlopende opleiding Media Management kortweg MEMA start vanaf februari 2012 aan de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). Op het programma staan een reeks van lezingen en seminaries die mensen wegwijs maakt in het medialandschap. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een één of meerdere lezingen van mensen uit het werkveld waaronder Yves Desmet , hoofdredacteur van De Morgen, Marc Van de Looverbosch, Wetstraatjournalist van de VRT en Kirsten Verdel, voormalige stafmedewerker van Barack Obama. Iedereen kan zich inschrijven via www.phl.be/mema.

Gastprofessoren

"We hebben gekozen voor een mix van gastprofessoren tussen Limburg en Brussel. Yves Desmet, Marc Van de Looverbosh, Kirsten Verdel (Obamateam), Dirk Houben, Stef Wijnants, Bart Bijnens, Wouter De Jonckheere, Paul D’Hoore, Rudi Moesen, Alain Coninx, Kurt Meers, Erik Donckier, Nico Croes, Luc Valvekens, Steve Vanbelleghem en Guy Polspoel leren jou hoe je precies moet omgaan met journalisten." aldus Dirk Selis die de opleiding aan de PHL coördineert. "Het is dus zeker niet de bedoeling dat we journalisten gaan opleiden, maar juist de mensen die hun boodschap op een juiste en verstandige wijze aan de media willen overbrengen. Een KMO-manager met een nieuw product, maar hoe de economische redactie bereiken? Een sportclub wil met haar fans hun Facebook beter coördineren. Een politica met wat koudwatervrees voor de komende verkiezingen. Een professional die zich wil bijscholen tijdens een studiotraining. Het zijn maar enkele voorbeelden."

 De gastprofessoren behandelen thema's uit de  politieke, de economische en de sport journalistiek en laten de deelnemers achter de schermen meekijken. Mensen kunnen een keuze uit ons aanbod maken  en stellen zelf hun traject samen. Ze kunnen kiezen voor één les, voor een thematisch traject, of gaan gewoon voor alles.

Social Media

"Ook aan de social media wordt aandacht besteed. Facebook, Twitter, online verslageving is deel geworden van     onze     perceptie.     We mogen deze trein gewoon niet missen. Opmerkelijk hierbij is het college van Kirsten Verdel, beter bekend als "The Obamagirl", zij was de enige betaalde adviseur van de Obamacampagne 2008, die niet uit de VS kwam. Zij adviseerde de huidige president van de VS in zijn Facebookcampagne. Ik denk dat ik ook een aantal colleges ga meepikken" zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.

West-Vlaanderen

"Dat deze opleiding de provinciegrenzen overschrijdt was meteen duidelijk. De eerste 10 inschrijvingen kwamen uit West-Vlaanderen, maar ik ben er zeker van dat de Limburgers zich ook gaan inschrijven. We kunnen het gebruiken" dixit Dirk Selis.

Inschrijven

Iedereen kan zich inschrijven via www.phl.be/mema.  De college's gaan telkens 's avonds door op een weekdag. Voor de Masterclasses en de experttrainingen zijn de plaatsen beperkt.

Lees hier het verschenen artikel in de krant

http://www.hbvl.be/limburg/hasselt/phl-organiseert-kortlopende-opleiding-media-management.aspx