Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Koen Vandenhoudt uit Alken wint Bacheloraward 2011
12/12/2011

Het eindwerk van Koen Vandenhoudt, vorig jaar afgestudeerd aan de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL), heeft een award gewonnen uitgereikt door de vzw Bachelor.be. De Alkenaar volgde een opleiding bachelor in de Lerarenopleiding van het dpt. PHL-Education aan de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). De award betekent dat zijn eindwerk tot de tien beste van de Vlaamse hogescholen behoort.

Koen ontwikkelde een gebruiksklare cursus beeldbewerking met Picasa 3 voor het onderwijs. Een goede leraar houdt zich niet louter bezig met het afwerken van een handboek, werkboek of cursus. Dit afstudeerproject is een totaalpakket waarbij aandacht is voor inoefening, differentiatie, evaluatie, visualisatie en de nieuwe vakoverschrijdende eindtermen. A.d.h.v. dit afstudeerproject wordt er gewerkt aan al deze aspecten!

De cursus bevat stap-voor-stap duidelijke instructies met screenshots ter illustraties. Voor elk onderdeel zijn er zinvolle oefeningen gecreëerd. Er zijn ook 4 uitgebreide evaluatie-instrumenten voorzien. De hele cursus en evaluatie-instrumenten worden eveneens aangeboden via een websiteEr werden in totaal 48 eindwerken voor beoordeling ingestuurd. De preselectie gebeurt door de hogescholen zelf, die per departement een eindwerk mogen voordragen. Voor Koen Vandenhoudt is de award van de vzw Bachelor.be ongetwijfeld een mooie beloning voor zijn werk. De geldprijs van 400 euro en cadeaubox van 40 euro is mooi meegenomen, maar nog belangrijker is het winnen van de prijs. Dat wordt een mooie lijn op zijn CV. Koen heeft de de PHL niet verlaten en geeft nu les aan de hogeschool waar hij is afgestudeerd.

Appetizer

Iedereen heeft het … een digitaal fototoestel! Een foto maken is vandaag mogelijk op elk moment en op elke plaats. Maar wat doen we ermee? Wat doen we met de gemaakte foto’s?Het vergt geen deskundigheid om je foto’s dat ietsje meer te geven. Even bijsnijden, rode ogen verwijderen, online plaatsen, delen met je vrienden/familie, … Het kan gebeuren met enkele klikken. En dit bovendien volledig gratis!

Picasa, een applicatie van Google, biedt hier de ideale oplossing voor. Een gratis softwareprogramma beeldbewerking voor de thuisgebruiker.Dit afstudeerproject omvat stap-voor-stap instructies (gaande van afbeeldingen invoegen tot bewerkte afbeeldingen publiceren) om meer uit je foto’s te halen, veel meer!Je algemene -en basiscomputervaardigheden worden hiervoor aangesproken. Dit maakt het een ideaal, creatief en vernieuwend lessenpakket voor de 1e en 2e graad Secundair Onderwijs. Er wordt namelijk aan een hele hoop computervaardigheden gewerkt, conform de ICT-diamant uit het basisonderwijs en eerste graad Secundair Onderwijs enerzijds en de leerplandoelstellingen uit de 2e graad Secundair Onderwijs anderzijds.

Wil je dus werken aan essentiële basiscomputervaardigheden op een vernieuwende en creatieve manier? Gebruik dan de cursus ‘Beelbewerking met Picasa 3’ in je lessen!

Verschenen

Limburg Actueel http://www.limburg-actueel.be/index.php?option=com_content&task=view&id=13444&Itemid=40

HBVL http://www.hbvl.be/limburg/alken/alkenaar-koen-vandenhoudt-wint-bacheloraward-2011.aspx

Het Nieuwsblad: http://www.hetnieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=P83JIL2F