Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Stad bereidt zich voor op Creativity World Forum
28/10/2011

Bron: Het Laatste Nieuws  ((KJH))

Het Creativity World Forum komt op 16 en 17 november naar Hasselt. Ook Hasselaren worden bij de conferentie over creativiteit betrokken. Zo is er op 9 november een toekomstcongres voor inwoners en op 16 november kunnen de bewoners naar 'Theater van de Smaak' in de binnenstad.

Tijdens het Creativity World Forum zakken 1.500 deelnemers uit binnen- en buitenland af naar Hasselt om te brainstormen over innovatie en creativiteit. Om ook de inwoners bij het forum te betrekken zijn er verschillende activiteiten voorzien.

Toekomstplannen

Op 9 november wordt het resultaat van twaalf brainstormsessies over de toekomst van de stad bekend gemaakt tijdens het toekomstcongres in de PHL. "Voor het stadsbestuur waren de brainstormsessies zeer nuttig", zegt schepen Valerie Del Re. "We hopen in de toekomst enkele plannen te kunnen uitvoeren."

Breiwerkjes

Enkele dagen voor de start van het Forum zal de binnenstad worden opgevrolijkt door breiwerk. Meer dan tweehonderd dames breien vanaf mei volop aan werkjes waarmee ze de stad willen aankleden. "De dames breien voor het laatst op 7 november, op zondag 13 november gaan we de stad dan volledig inpakken." Op woensdag 16 november kunnen Hasselaren tenslotte naar Theater van de Smaak. Het theater start op het Kolonel Dusartplein en gaat door op zestien verschillende plaatsen in de stad. De stad zal feeëriek verlicht worden met kaarsjes. Het theater wordt afgesloten aan het Modemuseum waar een afterparty zal doorgaan.