Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Omdat elke druppel telt!
24/10/2011

Het Rode Kruis – Vlaanderen organiseerde samen met de Hasseltse onderwijsinstellingen een bloedinzameling op 24 oktober 2011 in de feestzaal van de PHL op campus Elfde Linie.  Het Rode Kruis hoopte er niet alleen de studenten, maar ook docenten en medewerkers van alle onderwijsinstellingen in Hasselt te mogen verwelkomen. Maar liefst 120 PHL'ers gaven het beste van zichzelf.

Bloed geven doet leven


Dagelijks zijn er honderden mensen die bloed nodig hebben tijdens een operatie, een bevalling, een verkeersongeval, … Om deze mensen te helpen zamelt het Rode Kruis bloed in van vrijwillige donors. Door één zakje bloed te geven, help je meer dan één patiënt. Het afgenomen bloed wordt gesplitst in 3 delen: rode bloedcellen, plasma en bloedplaatjes. De patiënt krijgt alleen het bloedbestanddeel toegediend dat hij of zij nodig heeft.


PHL school met een hart

Om deze goede daad niet ongemerkt te laten voorbij gaan, overhandigde het Rode Kruis de hogeschool het logo ‘school met een hart’. PHL draagt door zijn ondersteuning immers actief bij aan de bekendmaking van de noodzaak aan donorbloed bij een nieuwe generatie studenten.