Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
PHL en KUL op zoek naar energiezuinige woningen voor onderzoek
13/10/2011

De Provinciale Hogeschool (PHL) en de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) startten onlangs met een onderzoeksproject dat 50 recente woningen en 50 lopende werven analyseert. Het doel is inspirerende voorbeelden bijeen te brengen en aanbevelingen te maken over hoe een energiezuinige woning (tot energiepeil E70) ontworpen en gebouwd dient te worden. Woningen die ook in praktijk energiezuinig zijn zonder dat er ingewikkelde technieken worden gebruikt...

Gezocht: bouwers!


PHL en KUL zoeken bouwers die willen meewerken aan het onderzoek. Dit houdt in dat uw woning zal worden doorgelicht via metingen van energieverbruik, temperatuur, luchtkwaliteit,… Verder zullen een aantal berekeningen gemaakt worden en zal via een enquête de beleving van de woning gepeild worden.
Ook in woningen die nog in volle opbouw zijn, is de PHL geïnteresseerd. Via een aantal visuele controles op de werf zal de kwaliteit van de uitvoering nagegaan worden.


Interesse?


Indien u interesse heeft om uw huis als voorbeeld te laten gelden voor toekomstige generaties van energiezuinige woningen, kan u een mailtje sturen naar Liesbeth Staepels van de PHL (LStaepels@mail.phl.be). U wordt dan zo snel mogelijk gecontacteerd voor verdere afspraken.