Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Hoe ziet het wonen eruit in het Vlaanderen van de nabije toekomst?
11/10/2011

Wat kan de architect bijdragen tot de toekomst van het wonen?
Het maatschappelijke beeld van het wonen in Vlaanderen ondergaat structurele gedaanteverandering. De Belg wordt misschien nog wel met een baksteen in zijn maag geboren, maar met die baksteen nog een eigen woning bouwen wordt erg moeilijk en voor heel wat groepen zelfs onmogelijk. Hoe ziet het wonen eruit in het Vlaanderen van de nabije toekomst? Een vraag met vele facetten

Tijdens de studienamiddag van 11 oktober 2011  legden we die vraag voor aan de wereld van architectuur,  in het bijzonder aan het architectuuronderwijs en aan de praktiserende architecten. Zij ontwerpen de woningen en hanteren daarbij concepten. Zij hebben ook voeling met de complexiteit die veranderende woningmarkt vandaag kent. De BA-opleiding van het departement architectuur (PHL/UHasselt) wil de stem van de architect in het publieke debat over het wonen laten horen.

Zij stelt haar eigen onderzoekend ontwerpen voor over het fenomeen wonen in het algemeen en over een nieuwe typologie van wonen voor het samengestelde gezin in het bijzonder. Hiermee wil de opleiding wil een eigen bijdrage leveren aan een onderbouwd debat over de toekomst van het wonen in Vlaanderen. Vanuit de academische opleiding architectuur treden we in dialoog met de beroepswereld (architecten, sociale bouwmaatschappijen, promotoren) en vertegenwoordigers van de politieke wereld en de publieke overheid.