Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
IPADS VEROVEREN PHL
1/7/2011

Vanaf september 2011 worden er 50 iPads uitgedeeld aan studenten en docenten van de Provinciale Hogeschool Limburg  (PHL). In een eerste fase krijgen zij gedurende vier maanden een iPad gratis in bruikleen en mogen ze hiermee experimenteren, zowel op de campus als thuis. Maandelijks worden er focussessies georganiseerd waarin het gebruik van de iPad besproken wordt. Ook interessante apps en concrete noden worden besproken in deze sessies. Zo komen we tot een lerend netwerk van iPad-gebruikers. Daarnaast biedt de PHL al haar studenten de kans om EEN  IPAD KOPEN AAN 7  EURO KORTING*

Ben Lambrechts: “Als performante hogeschool mogen we niet blind zijn voor de immense populariteit van de iPad. Wat ons het meest boeit is welke plaats de iPad kan innemen in het onderwijs alsook welke plaats de iPad te spelen heeft in het werkveld.

1.         Onderwijs

“Denk eens aan het op grote schaal inzetten van multimedia, het gebruik van e-books en handboeken waarin tekst, afbeeldingen, video’s geïntegreerd zijn. Er zijn ook vele onderwijs applicaties beschikbaar, te downloaden via de App-store. Op termijn kan dit alles veel impact hebben op de onderwijsvormen en op de onderwijsinhoud. De docent zal ook veel mobieler tijdens het lesgeven. De iPad is erg compact, je kan ermee door de klas wandelen en tegelijk de presentatie bedienen. Interactie met studenten wordt op die manier nog gemakkelijker.

2.    Werkveld

Bedrijven, non-profit, overheid en culturele sector vragen ons: “Kan de iPad een meerwaarde zijn voor onze werking? Via stages en studiedagen kunnen we onze expertise inzake het gebruik van iPads delen met het beroepenveld. Kortom, net zoals met de lancering van het laptop-project tien jaar geleden, wil de PHL ook nu toonaangevend werk verrichten naar de inzetbaarheid van moderne technologie in onderwijs en samenleving.

Projectleider Wouter Hustinx voorziet een IT-revolutie De antwoordden op de onderzoeksvragen zullen hem al dan niet gelijk geven.

 

Wat zijn onze onderzoeksvragen?

1)    Wat is de pedagogisch-didactische meerwaarde van iPads voor het onderwijs?

2)    Wat zijn de tekortkomingen van de iPad?

3)    Wat is de positie van de iPad ten opzichte van de laptop?

4)    Wat is de meerwaarde van de iPad voor het beroepenveld waarvoor wij opleiden?

Net zoals met de lancering van het laptop-project, wil de PHL ook nu weer toonaangevend werk verrichten naar de inzetbaarheid van moderne technologie in onderwijs en samenleving.

ALLE STUDENTEN KUNNEN EEN  IPAD KOPEN AAN 7 % KORTING*

 

Afgezien van het pilootproject met een gebruikersgroep met 50 personen, kunnen alle studenten en personeelsleden van de PHL in september een ipad kopen tegen een gunstige prijs. Om de toenemende vraag van studenten naar iPads te beantwoorden, kunnen studenten vanaf september op de PHL een iPad aankopen aan de goedkoopste voorwaarden in België.

We bieden twee modellen aan:

 

  • iPad 2 - WiFi - 16GB – zwart 445,00 euro incl. BTW (winkelprijs: 479,00 euro)
  • iPad 2 - 3G - 16GB – zwart               555,00 euro incl. BTW (winkelprijs: 599,00 euro)

Voor alle duidelijkheid: : de ipad vervangt niet de laptop en de aankoop is dan ook niet verplicht.

*Hierbij wordt geen rekening gehouden met kortlopende promotiestunts

Op de PHL-infodag van dinsdag 5 juli kunnen geïnteresseerde mensen uiteraard de uitleg tot in detail bekomen, evenzeer wat betreft onze opleidingen en vervolgopleidingen

Wouter Hustinx
Coördinator ICTO-expertisecel
Coördinator specifieke lerarenopleiding MAD-Faculty
Vormings- en onderzoekscoördinator Dpt. PHL-Education
Provinciale Hogeschool Limburg (PHL)
Elfde Liniestraat 24
3500 Hasselt, België
Tel: 011  23 87 68
Gsm: 0485 50 91 63