Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Genomineerden PHL Laptop Awards bekend
18/5/2011

De Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) viert in 2011 een belangrijk lustrum: het 10-jarig bestaan van de “Hogeschool met de Laptop”, een slogan en werkwijze waarmee men zich al jaren differentieert in het onderwijslandschap. Daarom worden op 26 mei, tijdens een grootschalig evenement voor alle oud-studenten van de PHL, een aantal uitzonderlijke projecten van alumni gehonoreerd met een prijs. “Onze oud-studenten zijn ambassadeurs in erg diverse sectoren”, voegtLambrechts toe, “en dat verdient een prijs: een heuse PHL Laptop Award”.

Succesvolle oud-studenten in de kijker

“’Hogeschool met de laptop’ is voor ons nog steeds actueel”, zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). “In geen enkele universiteit of hogeschool in Vlaanderen (of België) is het onderwijs zo georganiseerd als bij ons. In elke opleiding en zelfs bijna in elk vak is het gebruik van de laptop en de bijbehorende informaticatoepassingen zo breed en diep geïntegreerd als in de PHL.

Elke student kan aan een erg democratische prijs een state-of-the-art laptop kopen waarop alle nodige software beschikbaar is. Daarvoor werken we al jaren samen met de grootste spelers op de ICT-markt: Hewlett Packard (HP) en Microsoft zijn om die reden ook erg graag partner geworden van de PHL Laptop Awards.”Uit een indrukwekkende reeks indieningen zijn zes genomineerden voortgekomen waaruit op 26 mei - door een jury van prominenten en specialisten uit het bedrijfsleven - twee laureaten worden gekozen. In deze jury (zie ook de foto’s onderaan) zitten onder meer Bob Lavigne (ere-algemeen directeur Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) en stichter van het PHL- Laptopproject), Koen poels (Manager Corporate, Enterprise en Public Sector - HP), Marijke Schroos (Software & Services Lead SME – Microsoft), Bart Becks (voorzitter IBBT en oprichter en co-ceo Sonic Angel), Johan Van Overtveldt, (hoofdredacteur Trends), Andre Knaepen (voorzitter CEGEKA groep), Ivo Vandekerckhove (hoofdredacteur Het Belang Van Limburg), en Ben Lambrechts, algemeen directeur van de PHL.

Bob Lavigne (voorzitter)
ere-algemeen directeur Provinciale Hogeschool Limburg (PHL)
en fondateur PHL- Laptopproject

Koen Poels

Manager Corporate, Enterprise and Public Sector at HP PSG

Marijke Schroos
software + services lead SME at Microsoft Belux

Bart Becks
voorzitter IBBT en oprichter en co-ceo Sonic Angel

Johan Van Overtveldt
hoofdredacteur Trends

Andre Knaepen
afgevaardigd bestuurder - voorzitter directiecomité Cegeka groep 

Ivo Vandekerckhove
hoofdredacteur van Het Belang Van Limburg (Concentra)

Ben Lambrechts
algemeen directeur Provinciale Hogeschool Limburg (PHL)

 

Genomineerden

 

Bert Vissers – “Bivolino.com”

Bert Vissers studeerde in 2005 als informaticus af aan de PHL en werkte eerst als webdeveloper voor Elitech en i-City en mocht daarna zijn webkunsten botvieren bij Bivolino. Bert ontwikkelde voor Bivolino een applicatie waarbij klanten online de mogelijkheid geboden wordt om hemden en blouses op maat te configureren en te bestellen. Dit bleek al snel een internationaal succes te worden. Zo werkt bvb. de bekende keten Marks & Spencer al met het systeem.

 

 

Ben Greeven – “Thalento”

Ben Greeven, CEO van THALENTO, studeerde in 1979 aan de PHL af als Bachelor in Accountancy en Human Resources Management. Hij begon vrijwel onmiddellijk te werken in een KMO. Zeven jaar later vertrekt hij er onder de functie ‘HR & Finance Manager’. Tijdens de daaropvolgende 5 jaar ontwikkelde hij activiteiten in diverse sectoren. In 1996 begon dhr. Greeven te werken voor een international management consultancy bedrijf. In 2003, wordt hij Co-Director voor België en in 2005 start hij een zelfstandige carrière en richt ASTYRE op. In 2010 werd Thalento ontwikkeld als spin-off van Astyre. Greeven omschrijft Thalento zelf als een “technologie voor talentmanagement”. Thalento staat voor een aantal ICT-applicaties die gebruikt worden voor selectie, persoonlijke ontwikkeling, management en de retentie van menselijk kapitaal. Met een ervaring van meer dan 3.000 assessments vormde Ben Greeven de basis voor deze ontwikkeling.

 

Pieter-Jan Verachtert en Sam Hauglustaine  – “Action Cards”

Sam Hauglustaine en Pieter-Jan Verachtert maakten al tijdens hun studies aan de PHL samen muziek in de dancegroep D-Devils. Hiermee scoorden ze in binnen –en buitenland. In 2004 richtten ze dan samen een interactief bureau op: Outworld Interactive. Outworld ontwikkelde een manier om online een postkaart in te vullen, te versturen en fysiek te laten bezorgen bij de bestemmeling. Dit wekte de interesse van onder meer 20th Century Fox, InBev en JIM. Sam werkt momenteel in zijn eigen informaticabedrijf, terwijl Pieter-Jan vooral bekend is als organisator van de megaparty I love the 90’s. Sam studeerde in 2001 af aan de PHL als informaticus. Pieter-Jan presteerde hetzelfde in 2002.

 

Wout Sorgeloos – “Parametrisch Ontwerpen”

Wout Sorgeloos studeerde in 2006 als Master in de Architectuur af aan de PHL. In zijn masterthesis focuste hij op de diepere geheimen van CAD-programma’s. Zijn onderzoek dreef hem zó ver dat hij een geheel nieuwe manier van architectonisch ontwerpen kon samenstellen: parametrisch ontwerpen. Door het invoeren van een reeks parameters wist Wout driedimensionale structuren te genereren, te transformeren en te analyseren in een digitale ontwerpomgeving. Dit stelde hem tevens in staat om de mogelijkheden voor vervaardiging door toepassing van het file-to-factory principe te exploreren. Momenteel werkt Wout voor de architectenbureau’s BURO II en Archi+I.

 

Koen Stevens – “Bubobox.com”

Koen Stevens studeerde in 2002 als informaticus af aan de PHL en werkte eerst als webdeveloper een webdesigner. Zo bouwde hij onder meeer websites voor Praga Khan en de wereldkampioenschappen Motorcross. In 2005 startte Koen E-KON BVBA op: een internetgeöriënteerde onderneming die een platform vermarkt waarbij bedrijven, producten, diensten, events en personen aan de hand van video testimonials gepromoot kunnen worden: Bubobox. In navolging hiervan werd in 2008 de onderneming ‘KMO Video’ boven de doopvont gehouden. Dit laatste bedrijf opereert autonoom alsook in samenwerking met E-KON Bvba.

 

 

Koen Vandenhoudt – “Iedereen online”

Koen Vandenhoudt studeerde in 2011 af en is daarmee de jongste genomineerde. Koen behaalde een bachelor in de Lerarenopleiding. In zijn vrije tijd ontwikkelt Koen ad hoc pedagotische ICT-projecten voor speciale doelgroepen zoals bvb. senioren. Het project ‘Iedereen online’ kwam voort uit een samenwerking met de dienst Ouderen van de gemeente Alken en was gericht op het maximaal inspelen op de leerbehoeften van ouderen inzake het gebruik van het internet. In dit geval werd gefocust op de aanmaak van een platform waar de tools en middelen ter beschikking werden gesteld om op een eenvoudige wijze fotobewerking aan te leren.