Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Verpleegkundigen ‘rekenen’ zich naar een verwenontbijt!
13/5/2011

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleegkunde op 12 mei  (geboortedag van Florence Nightingale) heeft  de opleiding Verpleegkunde in de Provinciale Hogeschool Limburg  een bijzondere activiteit gelanceerd.  De opleiding organiseerde een digitale rekenquiz voor de verpleegteams.

Voor de verpleegkundigen was het deelnemen aan deze quiz een goede opfrissing van de rekenkundige vaardigheden. Niet onbelangrijk, want correct rekenen is essentieel in het kader van de patiëntveiligheid, vb. bij dosisbepalingen van medicatie. Rekenfouten kunnen dan ook grote gevolgen hebben in de zorg voor patiënten.  Dat Verpleegkundig rekenen aandacht vereist in de zorg, is eerder al aangetoond via wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd werd door  Liesbeth De Gryse, lector in de PHL.

De winnaar van de quiz is afdeling revalidatie (LB1) in het ZOL, Campus St. Barbara. Deze afdeling behaalde een maximum score. Zij werden op 12 mei verwend met het luxe-ontbijt.  De lectoren en studenten van de opleiding verpleegkunde (PHL) serveren het ontbijt vanaf 9.00u op de afdeling, zodat alle teamleden, ook de verpleegkundigen die van dienst zijn, kunnen  meegenieten.

Op deze manier wordt vanuit de Provinciale Hogeschool Limburg  een blijk van waardering gegeven  aan de verpleegkundigen,  die zich dagelijks, met grote verantwoordelijkheid en deskundigheid op enthousiaste wijze inzetten voor een optimale zorgverlening.