Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Studenten PHL-EDUCATION winnen Global Business Challenge in New York City.
27/4/2011

Op 6 april 2011 zijn drie studenten van PHL-Education winnaar geworden van de Global Business Challenge in NYC.Zeven laatstejaars studenten Handel-burotica van het departement Education van de PHL hebben de laatste lesweek voor de paasvakantie in Manhattan doorgebracht. De toekomstige leerkrachten namen o.a. deel aan de “Global Business Challenge”, een programma georganiseerd door WISE (Working in support of Education) en Virtual Enterprises.

Vijftien internationale teams werkten rond een Harvard StudyCase met als onderwerp “Apple”. De studenten beantwoordden eerst in team de vragen en presenteerden daarna hun bevindingen.  De Engelstalige jury bestond uit afgevaardigden van verschillende grote financiële instellingen uit NYC.

Zowel in het winning team als in het tweede en derde beste team zat een Belgische student van PHL-Education. Naast een certificaat kregen deze studenten ook nog een Ipod touch cadeau.

Aansluitend op de Global Business Challenge namen de studenten ook deel aan de New York City Trade Fair for Virtual Enterprises. Ook hier viel de groep van de PHL in de prijzen. Work-it-easy, de oefenfirma van het departement Education van de PHL, kreeg de 3de prijs voor de beste catalogus.