Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
LOS
8/4/2011

LOS presenteert een aantal artistieke ingrepen van de studenten Vrije kunsten van MAD-faculty binnen de historische context van het kasteel d’Aspremont-Luynden in Oud-Rekem. Dit kasteel werd gebouwd in 1595 en tot 1980 gebruikt als psychiatrische instelling.

Elk jaar organiseren de docenten Vrije kunsten ­— onder leiding van Frederic Geurts — een atelieroverkoepelend project voor studenten Vrije kunsten, waar de studenten gevraagd wordt om een aantal artistieke ingrepen te realiseren en te presenteren in een publieke ruimte.  Kunst in de publieke ruimte is een belangrijk onderdeel van het opleidingsprogramma van de vrije beeldende kunstenaar.

De opzet van deze jaarlijkse opdracht is enerzijds om op een kritische manier in te spelen wat er leeft binnen de hedendaagse kunst en anderzijds te leren met het eigen werk uit het atelier te treden en de confrontatie aan te gaan met een publiek en de locatie (de context) waar het werk wordt geplaatst.

In 2009 en 2010 werd er respectievelijk gewerkt aan 'Traject H' — een tijdelijke ingreep op een virtuele as door Hasselt en ‘Interventie’ — een aantal kunstwerken langs de fietsroute campus Elfde Linie en campus C-Mine.

Openingstijden

De tentoonstelling LOS is bezichtigen van 9 april tot en met 24 april, telkens van 11u tot 18u (deuren sluiten om 17u).

Kasteel d’Aspremont-Lynden

Groenplaats 1, 3621 Oud-Rekem

info

infomad@phl.be

011 23 88 30