Student Personeel Alumni Werkveld International Vacatures

ZoekenRSSactuele pagina downloaden als PDF
Persbericht: PHL-studenten meest populair op tweede Twunch minister Q
31/3/2011

De nieuwe applicatie van de studenten van de opleiding Toegepaste Informatica van de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) wordt voorgesteld op het bainet van ICT-minister Vincent Van Quickenborne.

Het project heeft als doel om voor elke patiënt de operatiegegevens te verzamelen en op elk moment beschikbaar te stellen. Hierdoor is het mogelijk om de kwaliteit van zorg te controleren en te optimaliseren. Aan deze registratie is een operatieplanning gekoppeld die efficiënt en gebruiksvriendelijk is. Voorwaarde om het project te kunnen uitvoeren was dat de privacy van de patiënt bewaard bleef.

Het resultaat is een iPad applicatie die mobiel door artsen kan worden gebruikt. De IT-dienst van het Jessa Ziekenhuis zal bekijken in hoeverre dit aan het huidig elektronisch patiëntendossier kan gekoppeld worden. Deze nieuwe app-developping bleef niet onopgemerkt. Federaal minister voor ICT in de regering van lopende zaken Vincent Van Quickenborne kort weg minister Q selecteerde het project voor zijn tweede Twunch

Q

 

Minister Vincent Van Quickenborne organiseert op dinsdag 5 april 2011 van 12.00 tot 14.00 uur een nieuwe twunchQ op het dakterras van zijn kabinet. Een twunch is de samentrekking van Twitter en lunch en is eigenlijk niets meer dan een lunch met andere Twitter-gebruikers. Deze tweede in een reeks van thema-twunches brengt een selectie van de beste en meest vernieuwende Belgische app-developpers van dit ogenblik. De Twunch is reeds volzet. De PHL-Jessa  iPad-applicatie kwam als beste uit de poll die de Twitter-community hield, en stak zo makkelijk onder andere VTM en Studio Brussel voorbij.

Meer info over de Twunch: http://www.vincentvanquickenborne.be/blog/twunchq/ en over de applicatie: Persbericht ipad